tamás a név
irományok

boldog születésnapot, tamás a név!

2017.05.30. 00:00, tamás

nem mondom, hogy elrepült ez az egy év, amióta létezik a blog, mert rengeteg fontos és meghatározó dolog történt az életemben azóta, viszont pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor létrehoztam ezt a menedéket. akkor persze nem gondoltam, hogy ennyire meg fog változni minden, de próbáltam a legfontosabb eseményeket dokumentálni. természetesen így is rengeteg olyan dolgon mentem keresztül, amiről egy szót sem említettem, mert vagy nem volt kedvem írni, vagy azért, mert nem tudtam hogyan tudnám szavakba önteni.

mivel nincs sok elérhető alapinformáció rólam vagy a blogról – és rengeteg új olvasó is van –, ezért gondoltam, hogy válaszolok pár kérdésre ezekkel kapcsolatban. elnézést kérek azoktól az olvasóktól, akik a kezdetektől követnek, mert már valószínüleg szófostam egy csomó dologról.

1. mesélnél egy kicsit magadról?
jelenleg 22 éves vagyok és londonban élek már több, mint 3 éve. introvertált vagyok, nincs túl sok barátom, de akik beférkőztek a lelkembe, azokért még gyilkolni is képes lennék. nincs túl sok szerencsém a pasikkal sem, hiszen általában mindig azokba az emberekbe botlom, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit akarnak, és gyakran érzelmi harcot vívnak önmagukkal. persze nekem pont emiatt van miről írnom, és szerintem ezért is vagyok még itt. imádok utazni, és úgy érzem, hogy az életben ez az egyetlen dolog, ami önfeledt boldogsággal tud eltölteni.

2. miért ez a név?
nem sok nevet próbálgattam, mert nagyjából tudtam, hogy valami olyansmit szeretnék, ami engem tükröz, és esetleg a saját nevem is benne van. amikor igazán elkezdtem érdeklődni a pasik után, és feliratkoztam az egyik randizós oldalra, beszélgettem egy sráccal, akinek a felhasználóneve „disthename” volt. mint később kiderült, daniel volt a keresztneve, és ezen a gondolatszálon maradva született meg a „tamás a név” is. minden forrás téged illet, daniel, bárhol is legyél most a nagyvilágban.

3. mikor kezdtél el először blogolni?
mint a legtöbb ember a gportálon, én is egy rajongói oldallal kezdtem 10 évvel ezelőtt, majd amikor amerikába költöztem, létrehoztam egy személyes blogot, mert meg szerettem volna osztani a történteket a családommal, barátaimmal, és a volt osztálytársaimmal. aztán hazaköltöztem egy évre és akkor le is zártam a blogot, mert úgy éreztem, hogy az a korszak akkor lezárult. nem is nagyon kívántam már pódiumra tenni az életemet, inkább egy kis magányra vágytam a sok hűhó után. miután két évet már eltöltöttem londonban és túlestem az első szakításomon, újra írni kezdtem, mert túl sok érzelem volt bennem és valahogy ki kellett adnom. egy darabig csak verseket írtam, és az egyik éjszaka pattant ki az ötlet, hogy a blogolással talán kicsit jobban érezném magamat.

4. hogyan jellemeznéd a stílusodat?
nem írok túl gyakran, de ha igen, akkor szeretek sokat. nem próbálok megfelelni és az olvasókhoz igazodni, hiszen magamnak írok, és nem azért, hogy például ezzel másoknak segítsek. persze ha valakit ezzel pozitívan befolyásolok, annak csak örülni tudok. hazudnék ha azt mondanám, hogy nem esik jól, hogy ennyien olvasnak, de én akkor is ugyanúgy írnék ha naponta csak tízen járnának fel ide. szeretek valami mást nyújtani, mint a többi blogger, és ezért is próbáltam kialakítani a saját stílusomat már a kezdetektől is. szerintem leginkább abban különbözöm a legtöbb embertől, hogy nagyon nyitott vagyok, amikor arra kerül a sor, hogy kiöntsem a lelkemet. nem szégyellek a szexről beszélni vagy olyan részleteket megosztani, amiken a legtöbb ember csak pillogtatni tud és azt gondolja, hogy ő sosem tudna ilyen dolgokról beszélni. én úgy gondolom, hogy emberek vagyunk, és ez egy szerves része az életünknek.

5. mit csinálsz a blogoláson kívül?
a nap legnagyobb része a munkával telik ki, viszont ha szabad vagyok, akkor szeretek sok időt egyedül tölteni. hosszú séták zenével párosítva, utazás és mozi. szerintem elég unalmas vagyok és szeretnék ezen változtatni. jó lenne többet kimozdulni és bulizni járni. rájöttem, hogy nem is annyira rossz új embereket megismerni, mert miattuk változom és leszek több.

6. szerinted mi segít abban, hogy kitűnj a többi blogger közül és sikeres legyél?
fontos, hogy legyen mindenkinek egy saját stílusa és ne próbáljon meg más lenni. valamiben ki kell tűnni, mert van még ezer más blog a tieden kívül, és mi fogja meghatározni azt, hogy bekerülsz-e ahhoz a pár oldal közé, amiket az emberek akár napi szinten olvasnak? nálam ilyen például a kisbetű. szerintem ha valaki rátéved az oldalra és nem látja az oldal nevét, egyből rájön, hogy ez az enyém, mert nem használok nagybetűket. a siker elég furcsa dolog és annak ellenére, hogy elég sokan olvasnak, nem nevezném magamat sikeresnek, mert nem váltottam meg ezzel a világot, és nem is fogom. azonban miután megmutattam hogyan nézek ki, egy páran közületek felismertek az utcán amikor még otthon voltam. nagyon érdekes látni azokat az embereket a való világban, akik olvasnak és követnek, mert olyankor jön rá az ember, hogy a statisztika mutatója nem csak számokat jelent, hanem emberek ülnek a képernyők mögött. nyugodtan szólítsatok le ha láttok otthon, vagy akár itt londonban, mert ígérem, hogy nem vagyok annyira ijesztő, mint amilyennek tűnök, csak sokszor leszarom a világot amikor egyedül sétálok az utcán és zenét hallgatok.

7. ki vagy mi miatt kezdtél el blogolni?
tulajdonképpen én egy konkrét személy miatt kezdtem el blogolni, akinek régen volt egy cserediák blogja. az ő neve flóra és floridában élt, de sajnos mára már törölte a blogját, szóval nem tudom linkelni. nagyon élveztem olvasni és mindig vártam, hogy új bejegyzéseket hozzon. jól esett olvasni, hogy nem volt tökéletes az élete és sokszor nehézségekbe ütközött, mert én nagyon tartottam attól, hogy mi lesz velem egyedül amerikában.

8. szerinted mit gondolnak rólad, illetve a blogodról?
szerintem én egy nagyon megosztó személyiség vagyok, és engem vagy szeret valaki, vagy egyenesen utál. nem hinném, hogy lenne középút. amikor volt hozzászólás lehetőség és még nem volt nagy az olvasottság, nagyon kedves üzeneteket kaptam és sok bíztatást, hogy folytassam az írást, mert tetszik amikről írok, viszont a látogatottsággal a gyűlölködő hozzászólások is nőttek. engem nem zavar ha valaki leolt, mert már lassan mindennek neveztek és hozzászoktam, de amikor más meleg olvasóimba kezdtek belekötni az emberek, akkor kicsit kezelhetetlenné vált a helyzet, és azt ajánlottátok, hogy inkább zárjam le a kommenteket. azóta nyugodtság van és végre azok az emberek vannak itt, akik nem trollkodni jöttek, hanem csak egyszerűen kikapcsolódni. persze továbbra is elérhető vagyok emailben, a tamasanev@icloud.com címen.

9. meddig szeretnél még blogolni? gondolkodtál már azon, hogy abbahagyod?
nem nagyon szándékszom abbahagyni egyelőre, mert élvezek néha leülni és írkálni össze-vissza, mivel egész jó hatással van a lelkemre. természetesen már megfordult párszor a fejemben, hogy inkább visszavonulok, de pár nap kihagyás után már hiányzik a blog.

10. mi motivál arra, hogy újra és újra új bejegyzéseket hozz?
nem a halálos fenyegetések, az biztos. boldogsággal tölt el ha arra gondolok, hogy van egy kis zug valahol az interneten, ahol bármit megoszthatok és tudom, hogy magam lehetek. a mindennapokban ez nem mindig sikerül, mert nyílván alkalmazkodnunk kell a környezetünkhöz meg a többi emberhez, de az írás valahogy felszabadít.

az oldal szülinapja alkalmából gondoltam megosztok egy pár érdekes statisztikát is:

összes látogatás 2016.05.30. óta: 106600
az eddig legforgalmasabb nap: 2017.05.29.
az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 891

 

tamasanev@icloud.com

www.tamasanev.tumblr.com