tamás a név
irományok

szöveges üzenetek harca

2017.06.08. 21:00, tamás

mielőtt belekezdenék a bejegyzésbe, szeretnék megjegyezni valamit annak a személynek, aki feltörte a facebookomat, mert tudom, hogy innen volt valaki a blogról: nem volt túl jó húzás – feljelentettelek fenyegetésért, és jelenleg nyomoznak utánad. az adatlapomat is figyelik, szóval nem nagyon ajánlom, hogy tovább próbálkozz.

ugye említettem, hogy mennyire jól éreztem magamat ericcel a múlt heti találkozásunkor. namármost, azóta egy kicsit újból felzavaradott a víz körülöttünk, mert kibaszta a biztosítékot nálam. azt hittem, hogy tényleg megváltozott, mivel felnőttesebben viselkedik és valóban az jött le, hogy komolyabb szándékai vannak. minden fasza – másnap böngészek facebookon, és látom, hogy kommentált egy pasi képe alá. alapból ez nem nagyon jelentett volna bármit is, de emlékeztem a névre, és leesett, hogy ez volt az exe. vagy legalábbis eddig ezt hittem, mert amiután lefordítottam a spanyol hozzászólásokat a kép alól, teljesen mást gondoltam. kiderült, hogy még most is együtt vannak, mert eric olyan szövegeket nyomott, hogy már öt hónapja együtt – amitől teljesen hányok, mivel ki nem állhatom, amikor a párok ilyensmiket osztanak meg a nagyközönséggel –, és még mindig emlékszem arra a pillanatra, amikor a szemembe néztél, és azt mondtad, hogy házasodjunk össze. mondom, mi a fasz? egy húsz éves kis cafka az a pasi, pont ő fog hozzámenni. természetesen nagyon dühös lettem, mert nem volt őszinte velem, és én nem szeretem kavarni a szart. az teljesen rendben van ha egyedülálló és randizgatunk, vagy csak egyszerűen próbáljuk jobban megismerni egymást, viszont ha van egy harmadik személy is a képben, akkor én inkább kiszállok. kérdeztem tőle, hogy mi a magyarázata a hozzászólásaira és csak annyit mondott, hogy ne hibáztassam, mert tavaly, amikor ő teljesen belém volt zúgva, akkor én mással randizgattam. igen, bazdmeg, de akkor mi nem voltunk együtt, és tudtam, hogy mész el hong faszom kongba. nekem egy olyan válasz, hogy „bonyolult”, nem elég. már előre tervezgettem, hogy milyen programokat fogunk csinálni a héten, és hogy milyen jó lesz időt tölteni vele, de inkább mondtam, hogy felejtse el az egészet. persze, tudtam, hogy ez nem fogja őt visszatartani, mert van egy olyan szokása, hogy ha elutasítom, akkor még jobban akar. azt írta egy üzenetben, hogy nem szeretne elveszíteni, mert szeret és értsem meg, hogy komplikált a helyzete. egyetlen egy esetben érteném meg ezt a magyarázatot, és az akkor lenne, ha például munkahelyi vagy családi problémákkal küzdene.

most kicsit el is hidegültem tőle, és próbálom azt sugallni, hogy nem esik jól egy második opciónak lenni – mivel valóban nem, és ezt neki is tudnia kell. próbál rávenni, hogy találkozzunk, de én akarattal más programot csináltam kővágóval, ami egyébként egész jó volt. nem vittük túlzásba, csak egy kicsit vásárolgattunk, csináltunk egy rakat koktélt, megittunk egy egész üveg páleszt, na meg két adag vízipipát is elszívtunk. szegénykém kiöntötte a szívét, mert nincs szerencséje neki sem a pasikkal, és mindig olyanokat fog ki, akik elhagyják az országot vagy csak egyszerűen nem szeretnének komolyabb kapcsolatot. persze, hogy igen, mert neki kizárólag az ázsiai fiúk jönnek be és azok nagy része vízummal van itt, és nyílván míg a világ nem fognak itt ragadni. épp azt beszéltük, hogy én nagyon örülök annak, hogy jól érzem magam egyedül, mert most pont elég dolog van az életemben, amire koncentrálnom kell. hogy őszinte legyek, valószínüleg nem is férne bele az időmbe. nyár közepétől szerintem simán, ha kedvem is lesz hozzá, viszont addig el vagyok. visszatérve ericre, említettem, hogy szombat este talán jó lenne ütközni, de természetesen szokásához híven még nem konfirmálta meg az időpontot, vagy hogy egyáltalán jó lesz-e az a neki. ha nem, úgy is jó, mert nem fogok meghatódni ha nem lesz ideje rám, mivel már úgy is eléggé eltaszított magától ezzel a gusztustalan húzásával. a másik dolog, hogy nem tudom biztosan, valóban véget ért-e a kapcsolatuk, vagy csak azért mondja ezt, mert ha nincs ló, akkor jó a szamár is. annyi biztos, hogy ezeknek a nyálas kommenteknek nyomuk veszett facebookon, szóval lehetséges, hogy lehúzták a függönyt.

lassan pakolgatom össze a dolgaimat is, bár hála a pipéknek, nincs túl sok mindenem. nyílván felgyűlt egy-két szarság az utóbbi három év alatt, viszont közel sincs annyi mindenem, mint a lakótársamnak. neki lesz vagy huszonhat nagy zacskó, és ezenkívül még minden, ami jelenleg a szobájában van. miatta kell fogadnunk egy furgont, mert különben lehetetlen lenne mindent elvinnünk. szerencsémre a múltkor én már egy csomó ruhámtól megszabadultam, amiket nem használok többé, így csak a fontosabbak maradtak. jövő héten fogok elmenni valamikor bútorvásárlásra is, mert jó lenne mindent beszerezni így az első egy-két hétben. azt hiszem, említtem, hogy már pár hete kinéztem mit fogok beszerezni, de tegnap minden megváltozott, mert kikértem kővágó véleményét is. tulajdonképpen nem lesz akkora drasztikus változás, hiszen még mindig a letisztult és fehér vonalon fogok maradni, de a fa kinézete egy kissé másmilyen lesz, és rájöttem, hogy okos megoldás lenne az ágy alatti helyet kihasználni, s beszerezni két-két kihúzható fiókot mindkét oldalra. lesznek még munkálatok a beköltözésünk után, de szerencsére a meszelés és a nagytakarítás már a beköltözés előtt meglesz, és a többit valahogy túlvészeljük. a hétfőt kivettem szabadnak, mert akkor lesz a nagy nap és jobbnak láttam, hogy nyugodtan előkészítsünk mindent, majd késő délután jönnek is értünk, hogy átvigyük a cuccainkat. szerencsére csak tíz perc autókázásra van az új ház tőlünk, így reménykedem, hogy egy pár óra alatt már kezelhetővé válik a helyzet, és sikerül nagyjából berendezkedni még aznap este. úgy gondoltam, hogy kedd este munka után elmegyek és megrendelek minden bútort, mert valószínüleg kell várni pár napot a szállításig ha nem lesz raktáron minden. tegnap beszéltük kővágóval, hogy mennyire írtózom ettől a résztől, mert nekem fingom nincs hogyan kell összeszerelni ezeket a faszságokat, de megnyugtatott, hogy ő profi és pikk-pakk összerakja nekem. életmentő ez az egy ember! majd meghálálom hazai szilvapálesszel.

kezdem nagyon megszeretni az új munkát is. már elég sok tudást magamba szívtam, emiatt pedig már sokkal gördülékenyebben telnek a mindennapok, mert nem csak az van, hogy nézek ki magamból, mint egy idióta ha valami akadályba ütközöm. a csapat is nagyon segítőkész és az a jó, hogy mindenki másképpen dolgozik, így többféle nézőpontból tanulom meg a dolgokat, és lassan kialakíthatom a saját módszeremet is. egyelőre azért próbálok igazodni hozzájuk, és mindent úgy csinálni ahogy mondanak, vagy ahogyan kell, mert még a próbaidőn azért túl kell esni. kiderítettem, hogy lesz hat nap szabadságom augusztus végéig, amit ki kell vennem, de szerintem csak az lesz belőle, hogy hazamegyek. itt szeptembertől kezdődik az új év, szóval egész jó időben váltottam munkát, mert a nyár szerintem hamar el fog telni, és akkor végre normálisan be fogom osztani a szabadságaimat. feltételezhetően az a forgatókönyv lesz, hogy január környékén újból hazarepülök egy hétre vagy ilyensmi, és tavasszal tervezek menni a fülöp-szigetekre körülbelül tíz napra, majd jövő év októberében/novemberében zanzibárba is szeretnék eljutni.

nyereményjáték -

 

tamasanev@icloud.com

www.tamasanev.tumblr.com